top of page

חגים, חופשות ומחלות

במהלך הסטאז' ניתן לנצל ימי חופש במספר אופנים וחשוב להכיר טוב את כל האפשרויות אחרת הדבר ייפגע בשכר בסוף הסטאז'. 

1. חודש חופש- 

קיימים 23 ימי חופש בסטאז' ויש לנצל אותם בחודש קלנדרי אחד. אי אפשר לפצל את חודש החופש, לוותר עליו, או לעבוד בחלקו ולקבל יותר ימי חופש. לא ניתן לבצע תורנויות או כל עבודה נוספת בבית החולים בזמן חודש החופש.  
חודש החופש הוא חודש בתשלום מלא (ללא תורנויות כמובן).

אילו חודש החופש יוצא על חגים- יישארו לכם ימי חופש וניתן יהיה לנצל אותם במהלך הסטאז' לבחירתכם ובתיאום עם המחלקות. 

2. חגים-

בית חולים מאיר מכבד את ימי החגים של כל הדתות, ומאפשר לכל עובד לבחור על פי איזו דת ברצונו לקבל את ימי החגים שלו. גם עובד מוסלמי יכול לבחור לעבוד על פי החגים היהודיים (בפועל- יש יותר חגים יהודיים מבכל דת אחרת). יחד עם זאת, אם סטאז'ר בחר בחגים של דת שונה משלו, עליו לקחת בחשבון כי לא תמיד ניתן יהיה להתחשב בחגים של הדת שלו, ולקיחת ימי בחירה או ימים חלופיים יהיו בתיאום עם המחלקה בלבד. 

לוח החגים של כל הדתות לשנת 2019 מצורף כאן

יום חג- הינו יום חופש. מי שאין לו תורנות באותו יום- לא מגיע לעבודה, ומקבל על כך שכר רגיל. מי שיש לו תורנות באותו יום מגיע לעבודה בשעה 8:00 בבוקר ונשאר עד הבוקר שלמחרת. 

לא יינתן יום חלופי על עבודה בערב חג או ביום חג. יום חלופי ניתן רק בימים הקלנדריים שהוגדרו (תורנות בחמישי+שבת, תורנות בשישי, עבודה בבוקר שישי+תורנות שבת). אם ימי החג נופלים על ימים אלה, אזי יתקבל עבורם יום חלופי. 

חול המועד- כל יום של חול המועד הוא יום עבודה בן 5 שעות בלבד. מתוך 5 ימי חול המועד יש לעבוד 25 שעות רגילות בסה"כ, וניתן בתיאום עם המחלקות לעבוד יותר שעות ביום אחד על חשבון חופש ביום אחר. כלומר: ניתן לעבוד 3 ימים- 10 שעות ביום הראשון, 10 שעות ביום השני, ו-5 שעות ביום השלישי, ולקחת את 2 הימים האחרים כחופש.

יום מנוחה לאחר תורנות נחשב כ-5 שעות. מניין שעות התורנות אינו נספר ב-25 השעות שיש לעבוד.  

3. ימי בחירה-

לכל עובד מגיעים 2 ימי בחירה בשנה. ניתן לנצל את ימי הבחירה רק לאחר 3 חודשים של ותק בסטאז'. ימי הבחירה הם ימים קבועים מראש בלוח השנה שמגדירה קופת חולים כללית, וניתן לנצל אותם רק בימים הללו. למשל - יום תחילת הלימודים 1.9 הוא יום בחירה. שימו לב! יש חודשים בהם אין ימי בחירה. אם תגיעו לסוף הסטאז' ולא ייוותרו ימי בחירה במערכת, לא תוכלו לנצל את ימי הבחירה שנשארו לכם. לכן כדאי לנצלם באמצע הסטאז'. 

4. ימי מחלה- 

כל סטאז'ר זכאי ל-26 ימי מחלה שנתיים (יותר מ-2 בחודש!), מתוכם 6 ימי הצהרה:

יום הצהרה: יום בו אין צורך להביא אישור רפואי על היעדרות, ועדיין להחשיב את היום כיום מחלה. אין לקחת 2 ימי הצהרה ברצף! ניתן לקחת בחודש קלנדרי עד 2 ימי מחלה. 

יום מחלה: יש להביא אישור רפואי מודפס ורשמי על יום מחלה של העובד או מחלת ילד. אישורים של רופא חבר וכו' לא יתקבלו במשאבי אנוש!

5. ימים חלופיים- 

דרך נוספת לקבל ימים חופשיים היא תורנויות. 

יום לאחר תורנות- יוצאים מבית החולים ב10 לכל המאוחר, והולכים הביתה לנוח עד יום המחרת.

יום חלופי לאחר תורנות בסופ"ש- קיימות 3 אפשרויות לקבלת יום חלופי: 

א. תורנות חמישי ותורנות שבת. 

ב. תורנות שישי (עם או בלי שישי בוקר)

ג. תורנות שבת ועבודה ביום שישי בבוקר

ניתן לנצל יום חלופי מיום ראשון שלפני סופ"ש התורנות ועד יום חמישי שלאחר סופ"ש התורנות. כלומר: סטאז'ר שעשה תורנות ביום שבת, 31.8, הולך הביתה לישון ביום ראשון שלאחר התורנות(1.9), ובנוסף הוא יכול לקבל חופש בשבוע שלפני- 25.8, 26.8, 27.8, 28.8, 29.8 או בשבוע שאחרי - 2.9, 3.9, 4.9, 5.9. יש לתאם עם המחלקה את היום החלופי. במידה ולא נלקח יום חלופי בשבוע שלפני או אחרי- הוא נעלם, ובעצם עבדת לחינם!

כפי שניתן להבין מהדוגמא, אין משמעות לחילוף של חודש קלנדרי בנוגע ליום חלופי. גם אם התחלף חודש לפני או אחרי תורנות הסופ"ש- יום חלופי מגיע בשבוע שלפני או בשבוע שאחרי. 

bottom of page